e
Banner

Etiketler: taşımacılık sektörü



Taşımacılık sektörünü global lige destekler çıkarır!



Uluslararası karayolu eşya taşımacılığı sektörünü mercek altına alan UND, sektör analiz sonuçlarının ilk sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre sektördeki firmaların sadece %24’ünün yurtdışına açılmak gibi bir hedefinin olduğuna dikkat çeken UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, 2023 yılına kadar en az 10 küresel lojistik markasının yaratılmasının bu alanda gerekli açılımları sağlayacak teşvik mekanizmalarının acilen devreye alınmasıyla mümkün olduğunu söyledi.





Akaryakıta Yapılan Zamlar Taşımacılığı Vurdu



Benzin ile motorine son aylarda yapılan Özel Tüketim Vergisi zamlarından sonra en pahalı akaryakıt kullanan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıta ardı ardına yapılan zamlar taşımacılık yapan esnafımızı vurmuştur.





'Suriye’deki olaylar taşımacılık sektörüne darbe vurdu'



Liman-İş Sendikası çalışma ekonomisi uzmanı Dr. Emirali Karadoğan, Suriye'de yaşanan olayların özellikle taşımacılık sektörüne büyük darbeler vurduğunu söyledi.





AB İlerleme Raporu’nda taşımacılıkta ‘reformları hızlandırın’ vurgusu



Avrupa Komisyonu 2012 İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin taşımacılık faslında gerçekleştirdiği hazırlıklar olumlu olarak değerlendirilirken, demiryolunda reformların hızlandırılması için kapsamlı bir kanuna ihtiyaç olduğu, havayolunda yatay havacılık anlaşmasının imzalanması gerektiği, denizyolunda ise özellikle tehlikeli maddelerin taşınmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda daha fazla adım atılması gerektiği vurgulanıyor.





Doğu Marmara intermodal taşımacılık için kümeleniyor



Avrupa Birliği’nin 7. Çerçeve Programı’nın Bilgi Bölgeleri programı kapsamında finanse edilen InTraRegio Projesi ile Doğu Marmara Bölgesi’nde taşımacılık kümesi oluşturuluyor ve intermodal taşımacılık geliştiriliyor.